Tiesňové čísla v Holandsku. Čo robiť v prípade núdze?

Všetci poznáme slovenské čísla tiesňového volania už od malička. Učíme sa o nich už na základnej škole alebo poniektorí aj skôr. Čo však robiť, ak ideme pracovať do Holandska a dôjde k úrazu? Na aké číslo volať políciu v Holandsku? Viac o tom nájdete v článku nižšie.

 

Núdzové situácie v Holandsku. Ako sa správať?

Kedykoľvek môžeme byť svedkami mimoriadnej situácie v Holandsku. Stojí za to vedieť, ako sa v takejto situácii zachovať. V prvom rade zachovajte pokoj, u iných ľudí by sme nemali vyvolávať nadmernú paniku. Ak k situácii dôjde v izolácii od ostatných a vy ste jediný, kto môže pomôcť, zavolajte na tiesňovú linku, aby ste čo najskôr kontaktovali lekársku pomoc a potom môžete poskytnúť ranenému prvú pomoc. Ak si nie ste istý, čo máte robiť, záchranár Vás po telefóne nasmeruje krok za krokom. Vďaka tomu budete schopný pomôcť zranenému až do príchodu záchranky alebo polície.

 

Tiesňové čísla v Holandsku

Nehody sa stávajú každý deň na celom svete. Zistite, na ktoré číslo máte zavolať, ak čelíte núdzovej situácii v Holandsku. Prvé číslo, ktoré Vám napadne, je samozrejme európske číslo tiesňového volania 112. A veľmi dobre! To číslo sa dá použiť aj v Holandsku na nahlásenie núdzovej situácie, alebo keď ste svedkom situácie, ktorá ohrozuje niekoho život. V prípade menších tiesňových situácií v Holandsku je užitočné poznať ďalšie čísla tiesňového volania.

Nezabudnite, že pri volaní na číslo 112 je nutné uviesť: o akú situáciu ide,  miesto udalosti, nahláste, ktorá služba je potrebná (polícia, hasiči alebo záchranka). Centrum tiesňového volania okamžite prepojí na službu v regióne.

 

V akých situáciách volať na tiesňovú linku?

Používanie tiesňových čísel by sa nemalo zneužívať. Mali by sa používať v skutočne život ohrozujúcich prípadoch, napr. pri vážnych dopravných nehodách alebo pri tých, ktoré potenciálne ohrozujú ostatných účastníkov cestnej premávky. Mali by ste zavolať na tiesňovú linku v Holandsku, tiež nahlásiť trestný čin, pokus o vlámanie do auta alebo domu (vašeho alebo cudzieho), cítiť zápach plynu, nahlásiť trestný čin na ulici - vyhrážky, bitie atď., iné nebezpečenstvá zaznamenané na ulici, napr. krabice s elektrickými drôtmi.

 

Tiesňové čísla v Holandsku

Je dobré poznať alebo si zapísať ďalšie čísla tiesňového volania v Holandsku, prípadne si napísať na telefón, kde môžeme nahlásiť núdzové situácie v Holandsku.

 

Polícia v Holandsku

Situácie narúšajúce pokoj obyvateľov daného regiónu alebo prípadne pokoj ohrozujúce je najlepšie nahlásiť na tiesňovú linku: 0900-8844 - číslo na políciu v Holandsku.

 

Núdzová lekárska pomoc v Holandsku

V prípade potreby rýchlej lekárskej pomoci je najlepšie vytočiť číslo tiesňového volania 112 – týmto spôsobom nielen zavoláme vybranú zdravotnú službu, ale aj nasmerujeme na pomoc zraneným do príchodu zdravotných služieb.

 

Hasičský zbor v Holandsku

Počet hasičských zborov v Holandsku závisí od oblasti, v ktorej sa situácia odohrala:

  • 088-246 35 00 Hasičský zbor pri Haagu,
  • 020-555 66 66 Hasičský zbor pri Amsterdame,
  • 088-878 10 00 Hasičský zbor pri Utrechte,
  • 088-878 21 23 Hasičský zbor v oblasti Nijmegen alebo Tiel,
  • 088-119 06 00 Hasičský zbor v oblasti Venlo,
  • 088-256 70 00 Hasičský zbor v oblasti Enschede,
  • 076-529 66 00 Hasičský zbor pri Brede,
  • 088-020 81 01 Hasičský zbor v areáli Den Bosch.

 

Ďalšie čísla tiesňového volania

Ďalšie čísla tiesňového volania v Holandsku:

  • 0800-04 32 detská linka pomoci,
  • 0800-70 00 na tomto čísle môžete anonymne nahlásiť sledovanú trestnú činnosť,
  • 114 na tomto čísle môžete nahlásiť nález zvieraťa, ktoré potrebuje okamžitú pomoc alebo v prípade týrania či vyhladovania zvieraťa. V Holandsku je týranie zvierat trestným činom, preto by ste mali nahlásiť všetky situácie, ktoré môžu alebo môžu ohroziť život zvieraťa,
  • 0900-264 83 34 hlásime nezvestné alebo nájdené zvieratá,
  • 0800-90 09 poruchu plynu a elektriny,
  • 0900-01 11 číslo na holandskú vodnú záchrannú službu,
  • 0900-01 01 na tomto čísle nájdete bezplatnú právnu pomoc pre obete trestných činov, autonehôd a pod.

Odporúčame Vám, aby ste si pred cestou do Holandska zapísali všetky čísla tiesňového volania. Nikdy neviete, kedy sa môže niečo stať a budete musieť kontaktovať záchrannú službu na núdzovom čísle. Keď idete pracovať do Holandska, oplatí sa vedieť, kde nahlásiť prípadné znepokojujúce situácie. Keď sú čísla uložené, nezostáva nič iné, ako kontaktovať náborových pracovníkov Covebo, aby ste sa dozvedeli o aktuálnych pracovných ponukách v Holandsku. Pozrite si webovú stránku www.covebo.sk alebo zavolajte na číslo +421 903 295 435 .

 

Zdroj: Emcconsultant.eu/

Ďalšie zaujímavé články

Pozrite si ďalšie zaujímavé články

Nedostatok pracovných síl na trhu práce v Holandsku! Akých pracovníkov zamestnávatelia hľadajú?

3 min28 novembra 2022

Ako vyzerá trh práce v Holandsku po pandémii?

3 min2 novembra 2022

Čo sa oplatí vidieť v Amsterdame? 6 miest, ktoré musíte navštíviť

4 min29 novembra 2021