4 min18 októbra 2022

Čo sa oplatí vziať si so sebou do práce do Holandska? Ako sa zbaliť na cestu?

Prezerali ste si aktuálne pracovné ponuky v Holandsku a zaujala Vás naša ponuka?

Je to Vaša prvá cesta za prácou do zahraničia, a lámete si hlavu nad tým čo si so sebou vziať? Máme pre Vás niekoľko tipov a odporúčaní, aby ste na nič nezabudli a užívali si cestu pokojne.

Čo by ste si mali vziať so sebou do práce do Holandska?Predovšetkým nezabudnite na Vaše dokumenty!

Najdôležitejšie je mať platný a nepoškodený občiansky preukaz alebo cestovný pas. Je to veľmi dôležité, pretože bez jedného z uvedených dokumentov nie je možné pracovať. Nezabudnite, že preukaz totožnosti nesmie byť poškodený, pretože sa stáva neplatným. Uistite sa, či je všetko v poriadku. Okrem toho si so sebou vezmite všetky osvedčenia a kvalifikácie, ktoré môžete potrebovať na účely prijímacieho pohovoru.

Čas na relax je potrebný!

Práca v Holandsku sa pre väčšinu zamestnancov končí odchodom z pracoviska. Preto si po práci poriadne oddýchnite! Relax je dôležitou súčasťou nášho každodenného života, ba čo viac, je mimoriadne dôležitý pre zdravie tela i mysle. Po práci by ste mali mať možnosť oddychovať a relaxovať. Oplatí sa to zohľadniť pri plánovaní. Neustály stres a povinnosti, dlhý deň v práci – niekedy je naozaj ťažké nájsť si v každodennom kolotoči chvíľku pre seba.

Môžete si napríklad vziať so sebou zaujímavú knihu alebo si doplniť filmovú knižnicu o najnovšie filmy. Na druhej strane, ak to neurobíte, nič nie je stratené. Vždy môžete použiť video platformy, ako je Netflix alebo HBO GO. Aby ste mohli slobodne sledovať svoje obľúbené seriály alebo filmy, máte vo všetkých našich ubytovacích zariadeniach prístup k bezplatnému Wi-Fi. Môžete si naplánovať výlet bicyklom po okolí miesta Vášho ubytovania, či využiť športovo-rekreačné ponuky.

Práca v Holandsku. Ako sa dobre zbaliť?

Všetko samozrejme závisí od toho, aký dlhý plánujete výjazd. Je dobré urobiť si zoznam všetkých vecí, ktoré si potrebujete vziať. Zaujíma Vás, koľko batožiny si môžete vziať so sebou? Povolený limit je 40 kg základnej batožiny a 5 kg príručnej batožiny. Takže si môžete bez problémov vziať dve veľké batožiny, každú s hmotnosťou 20 kg. To je naozaj dosť veľa, väčšina leteckých spoločností povoľuje vziať si so sebou batožinu do 20 kg. Samozrejme, máte možnosť cestovať aj vlastným vozidlom a v takom prípade sa na Vás nevzťahujú žiadne obmedzenia.

Ako sa správne zbaliť a zmestiť všetko čo potrebujete? Sú na to triky a rady.Tu je niekoľko z nich:

  • Oblečenie je dobre zrolovať do rovnako veľkých valčekov. Takto sa potom dajú poukladať súmerne vedľa seba bez toho, aby ste zbytočne plytvali miestom.
  • Úsporne je aj použiť uzatváracie vrecká s malým ventilom, ktoré umožňujú vysatie vzduchu. Po vysatí sa ich objem výrazne zredukuje a šatstvo naberie tvar jednoliateho, ľahko manipulovateľného, celku. Nezabudnite sa však vopred uistiť, že vysávač budete mať k dispozícii aj pred odchodom domov.
  • Boli by ste prekvapení, koľko voľného miesta sa nachádza aj v zdanlivo efektívne zabalenom kufri. Napríklad ponožky je dobré vložiť do topánok, aby ste ušetrili cenné miesto. Do voľných priestorov, ktoré vznikli "nevhodným" tvarom zabalených predmetov, môžete vložiť napríklad kozmetiku alebo vreckovky, teda veci, pri ktorých nehrozí pokrčenie.

Čo sa oplatí vziať si so sebou do práce v Holandsku?

Každý z nás samozrejme pristupuje k tejto otázke individuálne, cez prizmu svojich vlastných potrieb. Treba mať na pamäti, že klíma v Holandsku sa mierne líši od klímy  na Slovensku. Je vlhkejšie, veternejšie a niekedy aj daždivé. To znamená, že v lete môže byť citeľná teplota vyššia, zatiaľ čo v zime bude, naopak, oveľa chladnejšie. Preto si nezabudnite vziať so sebou bundu do dažďa. Nezabudnite si zbaliť pracovné oblečenie; pracovnú obuv si naopak baliť nemusíte, dostanete ju zadarmo od spoločnosti Covebo. Bežnou praxou našich kandidátov je vziať si so sebou dve veľké batožiny: jednu s oblečením a druhú s jedlom.

Zabudli ste na niečo? Nie je to koniec sveta!

Predovšetkým sa nestresujte. Aj keď ste niečo zabudli, všetko si môžete kúpiť na mieste. Ceny v Holandsku sú síce o niečo vyššie ako na Slovensku, ale nie tak dramaticky odlišné ako pred desiatimi rokmi. Práca v Covebo Vám zaručuje, že po prvom odpracovanom týždni môžete dostať zálohu 150€, stačí, ak o tom informujete svojho koordinátora. Na ceste do Holandska si nezabudnite v telefóne aktivovať roaming, aby ste mohli využívať mobilné služby aj mimo krajiny.

Na záver zhrnutie, čo by ste si mali vziať so sebou:

  • Platný občiansky preukaz/pas,
  • Adresu ubytovania,
  • Číslo na koordinátora,
  • Oblečenie do práce,
  • Stravu na prvé dni,
  • Bundu do dažďa,
  • Telefón s aktivovaným roamingom a nabíjačku,
  • Číslo Vášho bankového účtu a platobnú kartu,
  • Lieky, ktoré pravidelne užívate,
  • Dioptrické okuliare/ šošovky (ak ich nosíte).

A ak si hľadáte prácu v Holandsku, pozrite si ponuky na našej webovej stránke alebo nám zavolajte +421 903 295 435, +421 911 638 177

 

Ďalšie zaujímavé články

Pozrite si ďalšie zaujímavé články

Nedostatok pracovných síl na trhu práce v Holandsku! Akých pracovníkov zamestnávatelia hľadajú?

3 min28 novembra 2022

Dopravné spoločnosti Covebo – GTV Bus

4 min18 októbra 2022

Ako získať jaaropgaaf? Kompletné pokyny

4 min29 novembra 2021